Under konferensen har vi sex seminarier av vilka du kan välja två. Ditt val gör du på plats i konferensen. Utöver dessa seminarier så delar vi konferensen i två delar när vi arbetar med nya sånger. Sångare för sig och musiker för sig.

Seminariepass 1

Leda lovsång ledd av Anden
Ett seminarium om att lyssna efter Guds röst. Att leda lovsång är att vara lyhörd inför vad Gud vill göra och vart Anden leder. Hur kan man träna på att lyssna in Anden, hur agerar jag när Gud talar och vad jag gör jag när jag inte höra något alls. I det rummet kommer seminariet röra sig. Talare: Lovisa Tholerud från Linneakyrkan.

Att bygga en lovsjungande församling – tre miljöer.
Att församlingen tillber Gud är en självklar tanke. Men det är inte alltid som den gemensamma tillbedjan uppstår. Hur gör man för att bygga en kultur där tillbedjan med hjälp av lovsången är naturlig, självklar och engagerande. Våra föreläsare tar er med in i tre olika miljöer och berättar hur de arbetar med att forma en lovsångskultur bland ungdomar, i en församlingsplantering och i en etablerad församling. Talare: Erik Valier från Filadelfiakyrkan Sthlm, Christine Viklund från 24-kyrkan och Caroline Eliasson från Pingstkyrkan Kungsbacka.

Produktion
Stora drömmar i ett litet sammanhang. Om utmaningar och glädjen i att göra gudstjänsten till allt den kan bli utan obegränsade resurser.
Talare: Johan Gustafsson och Albin Söderström, Nynäshamn Pingst och ledare för Swedish Gurus of Tech

Seminariepass 2

Låtskrivande
Hur blir jag en bättre låtskrivare? Ett seminarium som ger dig praktiska råd och fördjupar dina insikter i hur du utvecklas som låtskrivare. Du kommer få uppleva hur en co-write går till på plats. Talare: Johan Åsgärde, Noise Village

Lovsångens teologi
Lovsången har en stor plats i våra församlingar men varför sjunger vi? Varför spelar tillbedjan roll och vad säger bibeln om lovsång och tillbedjan. Seminariet om lovsångens teologi hjälper oss att få en djupare, vackrare och större bild av vad tillbedjan är och vad det innebär att vara en lovsjungade församling . Talare: Mattias Martinsson, Nimbuskyrkan

Kreativt case
När flera kreatörer, kompetenser och uttryck enas i något gemensamt kan storverk uppstå. Vi ser ofta slutprodukten men vad ligger bakom och hur tog man sig fram till målet. Vilka är värderingarna och tankar bakom som vi inte sett men som lett fram till slutpunkten. Ni tas med in i två kreativa processer och får veta hur det sett ut bakom kulisserna:
– 72-timmar: En föreställning med påskens budskap i centrum. Från ett blankt papper till fullsatta hus och en komplex produktion med många kreativa uttryck, teknik och produktion.
– Pionjär: Hur kan en församlingsplantering med ett 40-tal medlemmar både skriva, producera och distribuera så relevant, spännande och fantastisk musik. Talare: Frida Guldstrand och Erik Westberg från Filadelfiakyrkan. Levi Nikolausson och Martin Sundberg från Pionjärkyrkan

Nya sånger

Varje konferens vill vi ge dig nya sånger att sjunga i din kyrka. Under konferensen kommer du lära dig nya lovsånger medans vi tillber tillsammans men vi ger speciell tid för att även ge dig andra nya sånger. I år delar vi nya sånger i två grupper. Musiker för sig och sångare för sig. Samtidigt som du lär dig nytt material kommer våra instruktörer ge dig tips och redskap för att utvecklas som sångare och musikant.

Musiker – nya sånger
Lär dig hur du kan spela de nya sångerna, få input på hur ni blir bättre som band och team och hur du kan utvecklas på ditt instrument. På workshopen kommer det finnas ett helt band som går igenom det nya materialet, ger input på hur det kan spelas och handfasta råd på hur du kan utvecklas. Workshopen leds av Kefa Figaro och ett handplockat band.

Sångare – nya sånger
Lär dig att sjunga de nya sångerna. Få tips om hur du utvecklas som sångare och ledare. En chans att få tag i de sånger som vi arrat upp speciellt för konferensen såväl som nya lovsånger för hela församlingen. 

På 15 minuter

I Tedtalk format så kommer vi i storgrupp få ta del av koncentrerad input som utmanar och hjälper oss.

Kreativ evangelisation
Hur kan vi använda vår kreativitet när vi berättar om Jesus på gator och torg i våra städer. Julia Willkander tar oss med in i ett exempel på hur man kan göra.

Tre saker jag förväntar mig av lovsångsledaren
Vad förväntar sig en pastor och predikant av en lovsångsledare. Paul Orlenius som är föreståndare i Citykyrkan Sthlm ger oss sin vinkel in i frågan och talar om dynamiken mellan pastorn och lovsångsledaren.

Fråga lovsångsledaren
Bombardera erfarna lovsångsledare med alla dina frågor. Börja ladda redan nu med dina frågor. Vi är redo att svara så gott vi kan. I panelen Veronica Lorentzon, Alfred Nygren, Therese Sjöblom

Var med i lovsångsteamet

På söndagens gudstjänst har alla som är med i konferensen chansen att vara med i vad som skulle kunna bli Sveriges största lovsångsteam. Vi använder materialet vi sjungit under konferensen och leder församlingen i lovsång och tillbedjan. Soundcheck direkt efter samlingen på söndag morgon. Vi har plats för alla som vill vara med!